Podologie Beemster. Registerpodoloog in de Beemster.

MENU

Onderzoek

Podologie Beemster. Uw registerpodoloog in de Beemster!

Behandeling - Onderzoek

Tijdens u bezoek aan onze praktijk krijgt u een uitgebreid podologisch onderzoek naar u voetproblemen. Bij bepaalde klachten zoals rug, heup en knie klachten kan het zijn dat u voor het onderzoek u broek en/of shirt uit moet doen. Wij vragen u daarvoor gepaste kleding te dragen.

Dit onderzoek bestaat uit de volgende onderdelen:

Stap 1: Anamnese
De podoloog neemt samen met u uw voetproblemen, medische voorgeschiedenis en het verloop van u voetklachten door en noteert deze aan de hand van een vraaggesprek. En noteert de nodige administratie handelingen.
Stap 2: Functieonderzoek
De bewegingsmogelijkheden en de stabiliteit van uw gewrichten in voet en enkel worden getest. Heeft u ook klachten aan knieën, heupen en rug dan neemt de podoloog deze mee in het onderzoek.
Stap 3: Ganganalyse
Een loop Analyse van uw looppatroon met videopname en elektronische voetdruk meting. De podoloog bekijkt de afwikkeling en bewegingen van uw voeten een verkeerde stand kan invloed geven voor problemen in knieën, heupen en romp.
Stap 4: Houdingsanalyse
Met een analyse wordt uw houding bekeken en gemeten. Een verkeerde stand van u voeten kan hogerop in uw lichaam klachten geven.
Stap 5: Scannen
Er wordt met een 2D-scanner een scan gemaakt waarmee het mogelijk is om de inlegzool zo goed mogelijk aan te meten.
Stap 6: Schoenadvies
De combinatie schoenen en zolen is erg belangrijk, hierin kan ik u advies geven. Zoals een werkschoen, wandel, hardloopschoen, sportschoen. Het slijtage patroon van de schoen kan een aanwijzing zijn voor de voetproblemen.
Stap 7: Behandelplan
Na het onderzoek komen we samen tot een behandelplan. De kosten en mogelijke vergoedingen worden besproken. Wanneer u toestemming geeft en indien nodig kan er een rapportage naar de huisarts, fysiotherapeut of specialist gestuurd worden.
Stap 8: Nacontrole
Na het onderzoek komen we samen tot een behandelplan. De kosten en mogelijke vergoedingen worden besproken. Wanneer u toestemming geeft en indien nodig kan er een rapportage naar de huisarts, fysiotherapeut of specialist gestuurd worden.

Oefeningen

Naast de steunzolen geef ik advies om oefeningen voor de voet- en beenspieren. Denk bv. aan het oprekken van de kuit- of voetspieren of peesplaat. Zodat er geen verdere schade optreedt.

Samenwerking

Multidisciplinair samenwerking

Samen met andere disciplines, is het belangrijk dat u de beste zorg krijgt.

Nacontrole

Na ongeveer 6 weken komt u langs voor een nacontrole. Tijdens dit bezoek bespreekt u of de zolen aan u verwachtingen voldoen. Mogelijk is er nog een kleine correctie nodig.

Mocht u er online niet uitkomen dan kunt u bellen of uw gegevens achterlaten via het contactformulier.

Bij verhindering graag 24 uur van te voren af bellen, anders kan de niet nagekomen afspraak in rekening gebracht worden.

Afspraak

Wanneer u een afspraak wilt maken bij Podologie Beemster, vragen wij u het volgende mee te nemen:

Waar u verder rekening mee mag houden:

Bij bepaalde klachten zoals rug, heup en knie klachten kan het zijn dat u voor het onderzoek u broek en/of shirt uit moet doen. Wij vragen u daarvoor gepaste kleding te dragen.

Als het blijkt dat u gebaat bent bij zooltherapie, dan wordt er een 2d-scan van beide voeten gemaakt. Op basis van deze scan worden de steunzoen digitaal ontworpen.

Hierbij wordt rekening gehouden met:

Aan de hand hiervan stellen we een zogenaamd zoolprotocol op. We kunnen nu bepalen welke correcties, hardheid van materialen en eventueel drukontlastende elementen in de zolen moeten worden opgenomen.

Zijn de zolen klaar, dan passen we de zool ter plekke in uw schoenen aan. Na vijf tot zes weken zien we u graag terug voor een controle.