Podologie Beemster. Registerpodoloog in de Beemster.

MENU

Behandelingen

Podologie Beemster. Uw registerpodoloog in de Beemster!

Behandelingen bij Podologie Beemster

Podologie Beemster. Registerpodoloog in de Beemster.

Klik om behandeling te bekijken

Steunzolen

Steunzolen zijn verwisselbare en losse inlegzolen die in de schoenen worden geplaatst. De steunzolen worden op maat gemaakt a.d.h.v. een scan. De steunzolen hebben de functie om de voetstand de corrigeren of te compenseren tijdens het staan en lopen waardoor de klachten worden aangepakt.

De steunzolen worden van een kunststof materiaal gemaakt in verschillende hardheden, net wat er nodig is bij de aanwezige klachten. De steunzolen worden afgeplakt met een laag van leer of kunststof naar wens en in overleg met de cliënt. Omdat de steunzolen met de hand op maat worden geproduceerd kan het altijd voorkomen dat de zolen niet direct goed aanvoelen of voldoende corrigeren.

Tijdens een afhaalafspraak worden de gebruiksaanwijzingen met u besproken, zie pagina gebruiksaanwijzingen steunzolen. Hiernaast kunt u altijd contact opnemen indien u niet goed aan de steunzolen kan wennen en/of deze pijnklachten geven.

Podologie Beemster. Registerpodoloog in de Beemster.
Podologie Beemster. Registerpodoloog in de Beemster.

Ortheses

Ortheses worden direct in de praktijk op maat gemaakt van een siliconen materiaal.

Met een orthese kan een afwijkende stand van de teen worden gecorrigeerd waardoor de druk wordt verminderd.

Afhankelijk van het materiaalkeuze kan de orthese later nog worden aangepast, mocht deze niet goed voegen of pijnklachten geven.

Nagelbeugel

Een nagelbeugel wordt op maat gemaakt in de praktijk.

De nagelbeugel is gemaakt van een ijzerdraad die wordt gebogen in de vorm van de nagel.

Deze beugel moet om een paar weken worden herplaatst zodat deze de gehele breedte van de nagel kan corrigeren.

Hiernaast wordt deze ook strakker gemaakt om de nagel zoveel als mogelijk de corrigeren. Met deze nagelbeugel wordt de bolle en/of ingroeiende en/of ingegroeide nagel gecorrigeerd waarmee de druk en pijnklachten worden verminderd.

Podologie Beemster. Registerpodoloog in de Beemster.
Podologie Beemster. Registerpodoloog in de Beemster.

Schoenadvies

Schoenen zijn erg belangrijk bij de preventie en het reduceren van klachten aan de voeten en het lichaam. De schoenen moeten op bepaalde punten stevig zijn om de afwikkeling zoveel als mogelijk in de juiste richting te sturen.

Een steunzool alleen is nooit genoeg om de voet te sturen, het is altijd in combinatie met een geschikte schoen. De podoloog kan in verschillende situaties de juiste schoenen aanbevelen om de klachten te verminderen.

Hiernaast kan de juiste schoenmaat worden opgemeten en wordt er gekeken of er een breedtemaat nodig is.

Sportzolen en advies

Ook de sporters kunnen langskomen bij de podoloog voor sportzolen en bijhorende adviezen. Tijdens sport worden de voeten net anders belast dan bij normaal lopen waardoor er een andere screening, onderzoek en behandeling moet worden verricht.

Hierbij kan je denken aan andere elementen (voor corrigeren van afwijking tijdens beweging) en andere materiaalkeuze (meer bestand tegen vocht en wrijving) in de steunzolen.

Hiernaast geeft de podoloog ook adviezen ten behoeve van de uitvoerende sport. Hierbij kan je denken aan de juiste elementen in de sportschoen, opbouwen van oefeningen, technieken tijdens de sport en het uitvoeren van extra oefeningen vanuit de podoloog of eventueel met doorverwijzing van de fysiotherapeut.

Podologie Beemster. Registerpodoloog in de Beemster.
Podologie Beemster. Registerpodoloog in de Beemster.

(medisch-) Pedicure

Deze behandeling wordt uitgevoerd op een andere locatie:
Zwaansviet 19, 1462 NE in Middenbeemster.

Tijdens een pedicurebehandeling kunnen er verschillende behandelingen worden uitgevoerd.

De podoloog kan overmatig eelt en likdoorns onder de voet verwijderen tijdens een instrumentele behandeling waardoor de pijnklachten worden verminderd.

Ook kan de podoloog de nagels behandelen indien er schimmel aanwezig is (in de volksmond: kalknagels) of er kans is op een ingroeiende nagel.

Kinderpodologie

De kinderpodologie is gericht op het onderzoek een behandelen van voet gerelateerde problemen bij kinderen. Omdat de verschillende structuren in het lichaam van een kind nog in de groei zijn kunnen er andere klachten ontstaan dan bij een volwassenen. Kinderen hebben hierdoor vaak een ander behandeltraject nodig. De meest voorkomende aandoening bij kinderen is ‘Morbus Sever’.

Morbus Sever, Ziekte van Sever, Ziekte van Sever Schinz… What’s in a name? In dit geval wordt er steeds hetzelfde mee bedoeld: een ontstoken hielbeen bij kinderen die nog in de groei zijn. De pijn komt vaak voor bij kinderen tussen 5 en 15 jaar oud, die in een groeispurt zitten. De klachten worden veroorzaakt door de trekkracht van de achillespees op de aanhechting met het hielbeen. Het is de groeischijf die nog niet geheel verbeend is, die pijn gaat doen tijdens lopen en vooral tijdens het sporten. Kinderen die andere voetklachten hebben, lopen ook meer kans om Morbus Sever te krijgen.

Podologie Beemster. Registerpodoloog in de Beemster.

Morbus Server

Hoe herken je Morbus Sever?
Kinderen klagen vaak over een pijnlijk en zeurderig gevoel aan de achterkant van de hiel en de achillespeesregio. Eigenlijk lijkt de pijn nog het meest op de pijn die volwassenen hebben als ze hielspoor hebben. Een pijnlijk gevoel aan de achterkant van de hak, bij de aanhechting van de achillespees. Deze plek is nauwkeurig aan te wijzen en is soms ook wat opgezet. Aanraking kan gevoelig zijn. Na rust kunnen de hiel en voet pijnlijk en stijf aanvoelen.

Wanneer heeft een kind meer risico op Morbus Sever?
Kinderen die voetballen lopen meer risico. Een voetbalschoen biedt weinig tot geen demping en ze voetbalen vaak op kunstgras (dat harder is dan een gewoon grasveld) maar hebben daarvoor geen aangepaste voetbalschoenen. Bovendien hebben kinderen die voetballen bijna allemaal verkorte kuitspieren. Daardoor wordt de druk op de groeischijf vergroot. Hoe is de Morbus Sever behandeling?

Gelukkig gaat Morbus Sever over het algemeen vanzelf over.
Als het kind is uitgegroeid, verdwijnen de klachten. Uiteindelijk zal de groeischijf die nog uit kraakbeen bestaat bij kinderen, verbenen en vastgroeien aan de hiel.
Kinderen die Morbus Sever hebben, kunnen het beste gematigd sporten en na de training of wedstrijd koelen met ijs en strekoefeningen doen om de hamstrings en kuitspieren te verlengen.
Om het herstelproces te versnellen, kan het kind na verwijzing van Podoloog Beemster naar een fysiotherapeut gaan.

De behandeling kan bestaan uit:

Podologie Beemster zal ook adviseren goed schoeisel te dragen. Niet alleen op het sportveld maar ook in het dagelijks leven is het – vooral voor kinderen die in de groei zijn – van belang om de voeten goed te ondersteunen. Dit kan door middel van steunzolen. |Steunzolen ondersteunen niet alleen de voeten onder de voetboog maar ook de enkels. Daarmee wordt overpronatie (doorzakken van de voet) voorkomen. Het gewicht en de belasting tijdens sporten, sprinten en springen wordt door de steunzolen beter over de voet verdeeld. Met goede ondersteuning aan de voeten zal het kind een gezond looppatroon ontwikkelen en zo ook op latere leeftijd minder fysieke klachten ervaren.